Nieuws

Loting van nummers voor verkiezingen

Vrijdag mochten onschuldige kinderhanden lotjes trekken om zo te bepalen welk volgnummer aan welke politieke partij wordt toebedeeld met oog op de verkiezingen.

 

Bezoek aan ICT-speurhond Luna

Anno 2024 kan het belang van digitale gegevensdragers in gerechtelijke onderzoeken moeilijk worden overschat. Laptops, gsm’s, USB-sticks, geheugenkaartjes, ... kunnen cruciale informatie bevatten voor de speurders.

Iftar

Afgelopen zondag sloot ik met Pasen de christelijke vasten af, die ik ook dit jaar bewust beleefde.

Lijsttrekkers trappen Antwerpse campagne op gang

Minister Annelies Verlinden (lijsttrekker Kamer) & Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (lijsttrekker Vlaams Parlement) stelden vandaag hun lijsten voor en trapten zo hun Antwerpse campagne voor de verkiezingen van 09 juni af. Deze ochtend vertrokken de cd&v-lijsttrekkers vanuit hun provincie naar Brussel met aan boord hun speerpunten voor de aankomende campagne en de inzet van 09 juni: uw welzijn, uw geld en uw veiligheid. Ook op Linkeroever vertrok een bus naar Brussel. cd&v verzamelt er de verzuchtingen van heel Vlaanderen en zet zo meteen haar nationale verkiezingscampagne in.

Kick-off campagne

We hebben de cd&v-campagne afgetrapt! Onze lijsten zijn klaar, onze ideeën zijn helder. We reden in een Volkswagenbusje van Linkeroever in Antwerpen naar Brussel met de vragen en bezorgdheden van de Antwerpenaren.

Lancering wijkwerking

Een politie die nabij, zichtbaar en aanspreekbaar is, is en blijft voor mij de kerntaak van de lokale politie. De wijkinspecteur en de wijkwerking hebben daarin een fundamentele rol. 

Herdenking aanslagen Madrid en Brussel

20 jaar geleden, op 11 maart 2004, werd Madrid getroffen door één van de dodelijkste terroristische aanslagen in de Europese geschiedenis. Sindsdien herdenken we elk jaar op 11 maart de slachtoffers van terroristische aanslagen in de Europese Unie, samen met hun families en vrienden.

Opkomstplicht 16- en 17-jarigen voor de Europese verkiezingen

In 2022 maakte ik het mogelijk voor 16- en 17-jarigen om te gaan stemmen voor de verkiezing van het Europees Parlement.

Aanpassing kieswetboek goedgekeurd in Commissie Grondwet

Afgelopen woensdag keurde de Commissie Grondwet mijn wetsontwerp goed dat de samenstelling van de hoofdbureaus bij de verkiezingen van 9 juni vergemakkelijkt.

Live enrollment - maak je pasfoto meteen bij je gemeente

Afgelopen dinsdag stelde ik het project ‘Live Enrollment’ voor in de gemeente Rotselaar. Dankzij dit project kunnen gemeenten zelf instaan voor het nemen van de pasfoto voor de identiteitskaart, het paspoort en de Kids-ID.

Drama in Charleroi

Maandagochtend is een echtgenoot gestorven, een vader, een zoon, een broer, een vriend, een dierbare collega. Dit terwijl Jonathan S. van de Speciale Eenheden van de Federale Politie zich op de meest heldhaftige manier voor onze veiligheid inzette.

 

Vastentijd

Vorige week was ik aanwezig in Lier, waar christenen en moslims samenkwamen om een mensenketting te maken en daarna van een iftarmaaltijd te genieten. Het was een hartverwarmende solidariteitsactie, en ik was blij dat ik hen mocht toespreken.

Internationale Vrouwendag

‘“There is no limit to what we, as women, can accomplish.” - Michelle Obama.

Op Internationale Vrouwendag vieren we de vrouw en staan we stil bij de strijd voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Deze belangrijke dag bracht ik door in het gezelschap van heel wat sterke en inspirerende vrouwen, vol passie voor hun vakgebied.

Belgisch voorzitterschap Raad Binnenlandse Zaken

In het kader van het Europees Voorzitterschap van ons land zat ik op 4 maart de eerste formele Raad Binnenlandse Zaken voor.

Week van de Vrijwilliger

De ‘Week van de vrijwilliger’ wordt al sinds 1986 georganiseerd en is een initiatief van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk. Het doel? Vrijwilligerswerk promoten en vrijwilligers in de spotlights zetten. En terecht!