Actie High Trouble

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

Op 20 april vond een grote politieactie plaats tegen criminaliteit en drugsoverlast in Antwerpen-Noord, met de focus op criminelen die illegaal in het land verblijven.


Ik volgde die samen op met collega Nicole de Moor. Naast verschillende politiediensten, nam ook de Dienst Vreemdelingenzaken deel aan de actie.

Tijdens de actie controleerde de politie 67 personen en 18 voertuigen. 14 mensen die illegaal in het land verblijven zijn bestuurlijk of gerechtelijk gearresteerd. Tien van hen zijn overgebracht naar een gesloten instelling met het oog op repatri├źring. Want wij werken aan uw veiligheid!

Nieuws

Belgisch kampioenschap gravel

Tijdens het zonovergoten kampioenschap in Turnhout op 1 mei mocht ik de medailles uitdelen aan de Belgische Kampioenen.

Nieuwe wet op priv├ędetectives

De Commissie Binnenlandse Zaken keurde op 24 april de nieuwe wet tot regeling van de private opsporing goed! De wet zal op 7 mei worden gestemd in het parlement.

Mobile Station

Vorige week stelde ik het pilootproject Mobile Station voor in woonzorgcentrum Rembertus in Mechelen. Dankzij dit project kunnen minder mobiele mensen of langdurig zieken een identiteitskaart aanvragen en verkrijgen op de plaats waar ze verblijven.