Actieweek tegen fietsdiefstallen

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

Fietsen is gezond én leuk! Helaas blijft fietsdiefstal een vaak voorkomend fenomeen dat de vreugde van fietsen kan overschaduwen.


Elke dag worden er in ons land gemiddeld 82 fietsdiefstallen bij de politie aangegeven. Over een heel jaar zijn dat er niet minder dan 30.000. Toch is dat maar het topje van de ijsberg, want veel fietsdiefstallen worden niet aangegeven. Als fietser kan je zelf veel ondernemen om je tegen fietsdiefstal te beschermen. Daarom lanceerde ik vorige week, samen met de FOD Binnenlandse Zaken, de Nationale Actieweek tegen Fietsdiefstal, met een sensibiliserende informatiecampagne. Want elke schakel telt in preventie!
Wil je zelf weten welk type fietsslot je het beste koopt of hoe je slim omgaat met tracking apps als Strava? Neem dan zeker hier een kijkje. #BeSafe #ElkeSchakelTelt

Nieuws

Belgisch kampioenschap gravel

Tijdens het zonovergoten kampioenschap in Turnhout op 1 mei mocht ik de medailles uitdelen aan de Belgische Kampioenen.

Nieuwe wet op privédetectives

De Commissie Binnenlandse Zaken keurde op 24 april de nieuwe wet tot regeling van de private opsporing goed! De wet zal op 7 mei worden gestemd in het parlement.

Mobile Station

Vorige week stelde ik het pilootproject Mobile Station voor in woonzorgcentrum Rembertus in Mechelen. Dankzij dit project kunnen minder mobiele mensen of langdurig zieken een identiteitskaart aanvragen en verkrijgen op de plaats waar ze verblijven.