Agridagen in Ravels

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

Vorig weekend was ik te gast op de Agridagen in Ravels. Deze vakbeurs wordt om de twee jaar georganiseerd en telt een 180-tal exposanten rond veeteelt, land- en tuinbouw en mechanisatie. Tijdens mijn bezoek maakte ik kennis met de lokale boeren, ondernemers en techniekers. Ik stond versteld van de innovatie en de vele toekomstmogelijkheden die de technologie ons nog zal bieden om onze land- en tuinbouwers te ondersteunen.

Ik wil vooral de vele landbouwers bedanken met wie ik in gesprek ben kunnen gaan. Het was voor mij belangrijk om hun stem te horen en om hen een luisterend oor te bieden. Ik dank hen voor de openheid waarmee ze hun verzuchtingen hebben gedeeld. We blijven als partij, als cd&v, waken over de noden van onze boeren.

Nieuws

Belgisch kampioenschap gravel

Tijdens het zonovergoten kampioenschap in Turnhout op 1 mei mocht ik de medailles uitdelen aan de Belgische Kampioenen.

Nieuwe wet op priv├ędetectives

De Commissie Binnenlandse Zaken keurde op 24 april de nieuwe wet tot regeling van de private opsporing goed! De wet zal op 7 mei worden gestemd in het parlement.

Mobile Station

Vorige week stelde ik het pilootproject Mobile Station voor in woonzorgcentrum Rembertus in Mechelen. Dankzij dit project kunnen minder mobiele mensen of langdurig zieken een identiteitskaart aanvragen en verkrijgen op de plaats waar ze verblijven.