Better Minds at Work

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

Op vrijdag 24 mei werd ik geïnterviewd door Evy Gruyaert op het congres van Better Minds at Work.


Al tien jaar werken de mensen van Better Minds at Work aan de versterking van mentale gezondheid en veerkracht in de werkomgeving. Een missie die meer dan ooit relevant is in deze snel veranderende wereld.

Op hun congres hadden ze het onder meer over hoe authentieke en artificiële intelligentie kunnen helpen om de dagelijkse taken uit te voeren. AI is vandaag beschikbaar en zal ook altijd onder ons blijven. Het is daarom belangrijk om goede afspraken te maken over het gebruik ervan. Bijvoorbeeld op de werkvloer en in de scholen. Maar bovenal moeten we ervoor zorgen dat we als mens authentiek blijven en onze empathie en eigen creativiteit altijd voorop stellen.  

Nieuws

Er wacht ons samen een hoopvolle toekomst

Dag iedereen,

Zondag 9 juni 2024, het partijhoofdkwartier van cd&v op de site van Tour&Taxis in Brussel. Het is na 20 uur, nagelbijtend blijf ik de uitslagen volgen die vanuit Vlaanderen en zeker vanuit de provincie Antwerpen binnenkomen. Heb ik er samen met de sterke ploeg en vele vrijwilligers voor kunnen zorgen dat cd&v standhoudt en dat we onze drie zetels in het parlement kunnen behouden…? Het zal uiteindelijk pas omstreeks 23 uur zijn wanneer het verlossende nieuws er is: we houden de drie federale zetels! Zo zie je, elke stem telt! En ook het aantal voorkeurstemmen is blijven aantikken...

Digitalisering van ons leven

De impact van nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie, maakt dat we werk moeten maken van een grondig debat over de voor- en nadelen ervan. Uiteraard moeten we innovaties de hand reiken en kijken op welke manier die onze maatschappij en ons leven gemakkelijker en interessanter kan maken. Maar... waakzaamheid is geboden!

Overheidsgeld juist inzetten

We moeten behoedzaam en efficiënt omspringen met overheidsgeld. Om die reden moeten we ook projectaanvragen veel grondiger onderzoeken alvorens te beslissen of ze al dan niet in aanmerking komen voor overheidssubsidies.