Burgemeesters aan de slag met Wet Bestuurlijke Handhaving

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

In Herentals gaf ik afgelopen woensdag, samen met de burgemeester van Herentals, UNIZO, de Politiezone Neteland, de Federale Politie en ARIEC Antwerpen, het startsein voor het gebruik van onze nieuwe Wet Bestuurlijke Handhaving.


Met deze nieuwe wet gaan we de strijd aan tegen ondermijnende criminaliteit en oneerlijke concurrentie in onze winkelstraten. Georganiseerde criminaliteit heeft immers ook een grote impact op onze economie: criminele organisaties gebruiken vaak handelszaken om hun geld wit te wassen.

Daarom zijn ook de lokale besturen een belangrijke schakel in deze strijd. Ze weten als geen ander waar deze vorm van criminaliteit zich schuilhoudt. Met deze belangrijke wet kunnen burgemeesters eindelijk daadkrachtig, effectief en ook preventief optreden tegen malafide handelszaken in onze winkelstraten.

Wil je graag meer info? Kijk op https://verlinden.belgium.be/nl/burgemeesters-aan-de-slag-met-wet-bestuurlijke-handhaving.

Nieuws

Er wacht ons samen een hoopvolle toekomst

Dag iedereen,

Zondag 9 juni 2024, het partijhoofdkwartier van cd&v op de site van Tour&Taxis in Brussel. Het is na 20 uur, nagelbijtend blijf ik de uitslagen volgen die vanuit Vlaanderen en zeker vanuit de provincie Antwerpen binnenkomen. Heb ik er samen met de sterke ploeg en vele vrijwilligers voor kunnen zorgen dat cd&v standhoudt en dat we onze drie zetels in het parlement kunnen behouden…? Het zal uiteindelijk pas omstreeks 23 uur zijn wanneer het verlossende nieuws er is: we houden de drie federale zetels! Zo zie je, elke stem telt! En ook het aantal voorkeurstemmen is blijven aantikken...

Digitalisering van ons leven

De impact van nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie, maakt dat we werk moeten maken van een grondig debat over de voor- en nadelen ervan. Uiteraard moeten we innovaties de hand reiken en kijken op welke manier die onze maatschappij en ons leven gemakkelijker en interessanter kan maken. Maar... waakzaamheid is geboden!

Overheidsgeld juist inzetten

We moeten behoedzaam en efficiënt omspringen met overheidsgeld. Om die reden moeten we ook projectaanvragen veel grondiger onderzoeken alvorens te beslissen of ze al dan niet in aanmerking komen voor overheidssubsidies.