Een zorgeloze vakantie voor gezinnen met ernstig zieke kinderen

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

Er even tussenuit, weg van de dagelijkse sleur en weg van onze dagelijkse verplichtingen... Dat klinkt als vakantie. Iets waar heel wat gezinnen ook de afgelopen krokusvakantie weer tijd voor hebben gemaakt. De realiteit is en blijft dat vakantie voor veel mensen niet tot de mogelijkheden behoort.


En al zeker niet voor gezinnen met ernstig zieke kinderen, die dagelijks bijzondere zorg en omkadering nodig hebben.
Gelukkig bestaan er voor deze gezinnen wel mogelijkheden om van een deugddoende vakantie te genieten. VillaMax in Brasschaat bijvoorbeeld, waar enthousiaste vrijwilligers de gezinnen een droomtijd bezorgen. VillaMax huurt vakantiehuisjes in het mooie park van Brasschaat die rolstoeltoegankelijk zijn. De huisjes zijn zo ingericht dat er kan worden voorzien in de specifieke zorgbehoeften van de kinderen.

Tijdens mijn bezoek aan VillaMax begreep ik dat het verblijf voor gezinnen gratis is. Dit betekent wel dat VillaMax steeds op zoek is naar bedrijven, organisaties en verenigingen die via giften of sponsoring willen helpen om hun werking mogelijk te maken. Ik was onder de indruk van het engagement, de betrokkenheid en professionaltieit die VillaMax aan de dag legt om de vele gezinnen een droomtijd te bezorgen.

Ik doe dan ook een warme oproep aan iedereen om VillaMax te steunen. Elke bijdrage telt. Neem daarom zeker eens contact op met co√∂rdinator Yves Bisschops via [email protected] voor meer informatie, of surf naar de website https://www.vzwvillamax.be.

Nieuws

Belgisch kampioenschap gravel

Tijdens het zonovergoten kampioenschap in Turnhout op 1 mei mocht ik de medailles uitdelen aan de Belgische Kampioenen.

Nieuwe wet op privédetectives

De Commissie Binnenlandse Zaken keurde op 24 april de nieuwe wet tot regeling van de private opsporing goed! De wet zal op 7 mei worden gestemd in het parlement.

Mobile Station

Vorige week stelde ik het pilootproject Mobile Station voor in woonzorgcentrum Rembertus in Mechelen. Dankzij dit project kunnen minder mobiele mensen of langdurig zieken een identiteitskaart aanvragen en verkrijgen op de plaats waar ze verblijven.