Er wacht ons samen een hoopvolle toekomst

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

Dag iedereen,

Zondag 9 juni 2024, het partijhoofdkwartier van cd&v op de site van Tour&Taxis in Brussel. Het is na 20 uur, nagelbijtend blijf ik de uitslagen volgen die vanuit Vlaanderen en zeker vanuit de provincie Antwerpen binnenkomen. Heb ik er samen met de sterke ploeg en vele vrijwilligers voor kunnen zorgen dat cd&v standhoudt en dat we onze drie zetels in het parlement kunnen behouden…? Het zal uiteindelijk pas omstreeks 23 uur zijn wanneer het verlossende nieuws er is: we houden de drie federale zetels! Zo zie je, elke stem telt! En ook het aantal voorkeurstemmen is blijven aantikken...

Een moment dat ik kan vieren in Kontich, waar alle kandidaten, leden, vrijwilligers en sympathisanten van cd&v Antwerpen zijn samengekomen. Het was overweldigend om de zaal binnen te stappen. Het enthousiasme, de warmte, de emoties. Mijn mama vliegt me in de armen en samen met mijn twee zussen maken we er tussen alle drukte en de vele blikken die op ons zijn gericht een warm familiemoment van. Een moment dat ik voor altijd in mijn hart zal dragen. Het was ook een moment van dankbaarheid. Dank aan Katrien Schrijvers, onze Vlaamse lijsttrekker. Het was een eer om aan de zijde van deze Antwerpse toppolitica campagne te voeren in onze mooie provincie. En dank aan al onze vrijwilligers, voor al hun hulp en tomeloze inzet tijdens de voorbije prachtige campagne.

65.307 keer is mijn naam in de stemhokjes op een computerscherm aangetikt of is het bolletje naast mijn naam rood gekleurd. 65.307 keer hebben mensen mij hun vertrouwen gegeven. Ik ervaar dit als een boodschap dat er wel degelijk nood is aan een nieuwe politieke cultuur, aan ander leiderschap en aan beleid zonder franjes of geroep. Geen sprint van mediamoment naar mediamoment of van verkiezing naar verkiezing. Maar de marathon, voor de lange termijn. Werken voor de mensen, voor hun bezorgdheden en hun belangen. Werken voor jullie, tot het werkt.

cd&v blijft als centrumpartij globaal overeind, daar kan niemand naast kijken. Dat is het resultaat van het harde werk dat er de afgelopen jaren is geleverd door de voorzitter, de collega’s in de Vlaamse en Federale regering, de sterke parlementsleden, in de provincies, in onze lokale besturen en door de vele kandidaten, leden, campagneteams en vrijwilligers. We moeten vooruitkijken en energie halen uit waar we vandaag staan na verkiezingen die werden aangekondigd als ‘historische verkiezingen’ met een klinkende overwinning voor enkel de extreme partijen. Het is anders gelopen, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. De kiezer heeft beslist, u heeft beslist.

De komende jaren zal cd&v het centrum verder moeten uitbouwen, met meer overtuiging dan ooit. Een project waarin ik geloof en waaronder ik mijn schouders zal zetten. Uiteraard blijf ik intussen als minister van Binnenlandse Zaken in de regering van lopende zaken waken over uw veiligheid en blijf ik mij inzetten voor de vele diensten die overal in het land 24/24 en 7/7 voor ons klaarstaan. Ik neem mijn verantwoordelijkheid, vandaag en morgen.

Ik heb van bij mijn aantreden als minister ingezet op gesprekken met zo veel mogelijk mensen. Tijdens de vele werkbezoeken, de partijmomenten en natuurlijk ook tijdens de campagne die de afgelopen weken is gevoerd. Jullie zijn voor mij een inspiratiebron. Ik heb geluisterd en geleerd, en heel veel energie gehaald uit de vele ontmoetingen. Ik zal dit blijven doen, jullie stem is mijn stem. Jullie bezorgdheden zijn mijn bezorgdheden.

Er wacht ons samen een hoopvolle toekomst. Een toekomst die we samen kunnen uitbouwen. Voor onze gezinnen, voor onze bedrijven, voor onze kinderen, voor de vele vrijwilligers en voor iedereen die dag in dag uit zorgt en meebouwt aan een mooiere, betere, warmere en veiligere wereld.

Dank voor het vertrouwen. Dank voor het vele werk. Dank voor de steun. Dank voor dit verkiezingsresultaat.

Ik sta klaar. Voor u. Ik blijf werken. Werken tot het werkt.

Warme groeten en tot heel binnenkort.

Annelies

 

Nieuws

Digitalisering van ons leven

De impact van nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie, maakt dat we werk moeten maken van een grondig debat over de voor- en nadelen ervan. Uiteraard moeten we innovaties de hand reiken en kijken op welke manier die onze maatschappij en ons leven gemakkelijker en interessanter kan maken. Maar... waakzaamheid is geboden!

Overheidsgeld juist inzetten

We moeten behoedzaam en efficiënt omspringen met overheidsgeld. Om die reden moeten we ook projectaanvragen veel grondiger onderzoeken alvorens te beslissen of ze al dan niet in aanmerking komen voor overheidssubsidies.

Opening brandweerkazerne Herenthout

Het openen van een nieuwe brandweerkazerne is telkens een belangrijk moment. Een goed uitgeruste brandweerkazerne geeft immers aan onze vrijwilligers en beroepsbrandweermannen en –vrouwen in de hulpverleningszones het respect dat ze verdienen!