Havenbeveilingskorps

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

We houden woord! Met het Havenbeveiligingskorps hebben we ‘boots on the ground’ in de Haven van Antwerpen in de strijd tegen drugs.


We hebben vorig jaar de selectie, opleiding en inplaatsstelling van 70 nieuwe beveiligingsagenten aangekondigd, ... en ze zijn er. Meer dan 400 kandidaten dienden zich aan. De aanwervingen en opleidingen lopen ondertussen verder. Op termijn zullen we gaan naar een Havenbeveiligingskorps van meer dan 80 beveiligingsagenten.

De beslissing om het Havenbeveiligingskorps op te richten, was een goede beslissing! Zo waren er 150 druggerelateerde arrestaties in 2023 in de Haven van Antwerpen, was er een recordvangst aan drugs en zien we een positieve trend in het aantal arrestaties dat daalt, terwijl er meer controles zijn. Dit jaar al werden al meer dan 2700 personen en 2100 voertuigen gecontroleerd.

Bedankt aan de Federale Politie en in het bijzonder aan alle leden van de Scheepvaartpolitie en het  Havenbeveiligingskorps. Heel veel succes!

Nieuws

Er wacht ons samen een hoopvolle toekomst

Dag iedereen,

Zondag 9 juni 2024, het partijhoofdkwartier van cd&v op de site van Tour&Taxis in Brussel. Het is na 20 uur, nagelbijtend blijf ik de uitslagen volgen die vanuit Vlaanderen en zeker vanuit de provincie Antwerpen binnenkomen. Heb ik er samen met de sterke ploeg en vele vrijwilligers voor kunnen zorgen dat cd&v standhoudt en dat we onze drie zetels in het parlement kunnen behouden…? Het zal uiteindelijk pas omstreeks 23 uur zijn wanneer het verlossende nieuws er is: we houden de drie federale zetels! Zo zie je, elke stem telt! En ook het aantal voorkeurstemmen is blijven aantikken...

Digitalisering van ons leven

De impact van nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie, maakt dat we werk moeten maken van een grondig debat over de voor- en nadelen ervan. Uiteraard moeten we innovaties de hand reiken en kijken op welke manier die onze maatschappij en ons leven gemakkelijker en interessanter kan maken. Maar... waakzaamheid is geboden!

Overheidsgeld juist inzetten

We moeten behoedzaam en efficiënt omspringen met overheidsgeld. Om die reden moeten we ook projectaanvragen veel grondiger onderzoeken alvorens te beslissen of ze al dan niet in aanmerking komen voor overheidssubsidies.