Iftar

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

Afgelopen zondag sloot ik met Pasen de christelijke vasten af, die ik ook dit jaar bewust beleefde.

De ramadan is nog steeds bezig, het was dan ook met heel veel plezier dat ik vorige woensdag deelnam aan de iftar, georganiseerd door enkele geëngageerde jongeren uit Borgerhout. De Youth Unity Empowerment organiseerde een interculturele debatavond, waarbij heel wat politici – van alle partijen - werden uitgenodigd tot dialoog en een maaltijd.

Het is hartverwarmend om te zien hoe deze jongeren aan de slag gaan met cultuur en religie, maar ook met politiek. Wat een engagement! Het was een bijzonder moment om in verbondenheid en solidariteit met hen in gesprek te gaan. Échte dialoog, praten met elkaar, maar vooral ook luisteren: daar gaat het om.

Nieuws

Belgisch kampioenschap gravel

Tijdens het zonovergoten kampioenschap in Turnhout op 1 mei mocht ik de medailles uitdelen aan de Belgische Kampioenen.

Nieuwe wet op privédetectives

De Commissie Binnenlandse Zaken keurde op 24 april de nieuwe wet tot regeling van de private opsporing goed! De wet zal op 7 mei worden gestemd in het parlement.

Mobile Station

Vorige week stelde ik het pilootproject Mobile Station voor in woonzorgcentrum Rembertus in Mechelen. Dankzij dit project kunnen minder mobiele mensen of langdurig zieken een identiteitskaart aanvragen en verkrijgen op de plaats waar ze verblijven.