Kick-off campagne

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

We hebben de cd&v-campagne afgetrapt! Onze lijsten zijn klaar, onze ideeën zijn helder. We reden in een Volkswagenbusje van Linkeroever in Antwerpen naar Brussel met de vragen en bezorgdheden van de Antwerpenaren.

Eén van de speerpunten van deze campagne is veiligheid. Veilig zijn en je veilig kunnen voelen, zijn essentieel voor iedereen. Maar veiligheid is geen evidentie. We moeten er elke dag opnieuw hard voor werken, en hieraan wil ik mijn bijdrage blijven leveren!

cd&v wil een kordate aanpak van criminaliteit en overlast, met extra focus op de aanpak van de internationale drugscriminaliteit. Geen bommen en granaten in de Antwerpse straten. We blijven verder investeren in onze politie.

Daarnaast willen we meer weerbaarheid creëren tegen onveiligheid. Ook de oorzaken aanpakken, door de politie altijd in de buurt te houden. Met nabijheidspolitie, wijkwerking en andere veiligheidsfuncties, zoals gemeenschapswachten en sfeercoaches.

Ook slachtoffers en mogelijke slachtoffers van seksueel geweld moeten meer aandacht krijgen. Met een veilige publieke ruimte voor meisjes en vrouwen, meer zorgcentra voor slachtoffers na seksueel geweld, een betere aanpak van intrafamiliaal geweld en een kindtoets voor de politie.

Met ons bent u in veilige handen!

Nieuws

Belgisch kampioenschap gravel

Tijdens het zonovergoten kampioenschap in Turnhout op 1 mei mocht ik de medailles uitdelen aan de Belgische Kampioenen.

Nieuwe wet op privédetectives

De Commissie Binnenlandse Zaken keurde op 24 april de nieuwe wet tot regeling van de private opsporing goed! De wet zal op 7 mei worden gestemd in het parlement.

Mobile Station

Vorige week stelde ik het pilootproject Mobile Station voor in woonzorgcentrum Rembertus in Mechelen. Dankzij dit project kunnen minder mobiele mensen of langdurig zieken een identiteitskaart aanvragen en verkrijgen op de plaats waar ze verblijven.