Lancering nieuw politie-uniform

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

Afgelopen vrijdag stelden we het prototype voor het nieuw politie-uniform voor de Federale Politie en de Lokale Politie voor! Met deze make-over zetten we in op comfort, veiligheid en herkenbaarheid.


En nog belangrijker: we komen tegemoet aan de vraag van onze politiemensen die al jarenlang vragen om een nieuw uniform. Ik vind het als minister van Binnenlandse Zaken belangrijk om oor te hebben voor hun vragen. Ik gaf daarom dan ook de toestemming voor de oprichting van een werkgroep om te komen met een voorstel voor een nieuw uniform en voor een nieuwe striping op de dienstvoertuigen.

De nieuwe ‘Battenburg’-striping van de voertuigen is duidelijker voor andere bestuurders en zorgt dus voor meer veiligheid. Het nieuwe uniform voldoet meer aan de behoeften van het terrein en zet in op het draagcomfort, zo is het uniform ook voor vrouwelijke politiemedewerkers veel comfortabeler.

We moeten onze politiemedewerkers optimaal ondersteunen om elke dag opnieuw terecht trots te zijn op wie ze zijn en wat ze doen. Fierheid over het maatschappelijk belang van hun politiewerk, fierheid om elke dag opnieuw voor iedereen van ons een verschil te maken, en dus ook de fierheid over het uniform dat ze dragen. Én over de voertuigen waarmee ze zich verplaatsen. Het werk is nog niet af, maar we mogen heel trots zijn op de eerste resultaten!

Nieuws

Er wacht ons samen een hoopvolle toekomst

Dag iedereen,

Zondag 9 juni 2024, het partijhoofdkwartier van cd&v op de site van Tour&Taxis in Brussel. Het is na 20 uur, nagelbijtend blijf ik de uitslagen volgen die vanuit Vlaanderen en zeker vanuit de provincie Antwerpen binnenkomen. Heb ik er samen met de sterke ploeg en vele vrijwilligers voor kunnen zorgen dat cd&v standhoudt en dat we onze drie zetels in het parlement kunnen behouden…? Het zal uiteindelijk pas omstreeks 23 uur zijn wanneer het verlossende nieuws er is: we houden de drie federale zetels! Zo zie je, elke stem telt! En ook het aantal voorkeurstemmen is blijven aantikken...

Digitalisering van ons leven

De impact van nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie, maakt dat we werk moeten maken van een grondig debat over de voor- en nadelen ervan. Uiteraard moeten we innovaties de hand reiken en kijken op welke manier die onze maatschappij en ons leven gemakkelijker en interessanter kan maken. Maar... waakzaamheid is geboden!

Overheidsgeld juist inzetten

We moeten behoedzaam en efficiënt omspringen met overheidsgeld. Om die reden moeten we ook projectaanvragen veel grondiger onderzoeken alvorens te beslissen of ze al dan niet in aanmerking komen voor overheidssubsidies.