Lancering wijkwerking

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

Een politie die nabij, zichtbaar en aanspreekbaar is, is en blijft voor mij de kerntaak van de lokale politie. De wijkinspecteur en de wijkwerking hebben daarin een fundamentele rol. 

Daarom maakten we tijdens de vorige begrotingsonderhandelingen 1,5 miljoen euro vrij voor subsidies voor lokale politiezones voor projecten rond wijkwerking. Met 15 projecten geven we de lokale korpsen een extra stimulans om voor nog meer verbinding met de inwoners te zorgen.⁠

Ik lanceerde de projectoproep in het wijkcommissariaat in Boechout. Ik mocht er meelopen in het spoor van enkele wijkagenten. We hielden toezicht aan de schoolpoort van het Sint- Gabriëlscollege en controleerden fietsen op de Jan Frans-Willemsschool. Daarna maakte ik kennis met het wijkondersteuningsteam in het Wijnegem Shopping Center. Deze mensen zorgen er mee voor dat iedereen met een gerust hart kan gaan winkelen.

Dank aan alle lokale politieagenten en vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid.

Nieuws

Belgisch kampioenschap gravel

Tijdens het zonovergoten kampioenschap in Turnhout op 1 mei mocht ik de medailles uitdelen aan de Belgische Kampioenen.

Nieuwe wet op privédetectives

De Commissie Binnenlandse Zaken keurde op 24 april de nieuwe wet tot regeling van de private opsporing goed! De wet zal op 7 mei worden gestemd in het parlement.

Mobile Station

Vorige week stelde ik het pilootproject Mobile Station voor in woonzorgcentrum Rembertus in Mechelen. Dankzij dit project kunnen minder mobiele mensen of langdurig zieken een identiteitskaart aanvragen en verkrijgen op de plaats waar ze verblijven.