Minister Annelies Verlinden nodigt lgbtqia+ gemeenschap uit op iftar in Antwerpen

Publicatiedatum

Auteur

Herlinde Rollez

Deel dit artikel

De iftar die voor de lgbtqia+ gemeenschap in De Roma zou plaatsvinden, is na tal van negatieve reacties op sociale media door de organisator geannuleerd. Daarom nodigen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en Fedactio de lgbtqia+ gemeenschap uit om samen iftar te vieren.

In 2019 nam de de lgbtqia+ gemeenschap reeds deel aan een iftar georganiseer door de Federatie van Actieve Verenigingen Fedactio. Ook de eerste iftar van deze ramadan, morgenavond in het Hilton Hotel te Antwerpen, wordt dus, nog meer dan anders, lgbtqia+ friendly.

De lgbtqia+ onthaalde de uitnodiging alvast warm. Fedactio neemt de inschrijvingen en praktische organisatie verder op.

“We hebben goede ervaringen gehad in 2019, het was een heel aangenaam en fijn samenzijn. Op onze iftar schuiven er heel wat verschillende geloofsgemeenschappen aan. We zetten graag enkele tafels bij zodat iedereen zich welkom voelt”, aldus Ibrahim Anaz van Fedactio Antwerpen.

“Op de eerste dag van de ramadan willen we graag zoveel mogelijk mensen samenbrengen, over geloofsovertuiging en seksuele geaardheid heen. Ik kijk ernaar uit om met vele mensen morgen iftar te vieren”, aldus minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

Nieuws

Belgisch kampioenschap gravel

Tijdens het zonovergoten kampioenschap in Turnhout op 1 mei mocht ik de medailles uitdelen aan de Belgische Kampioenen.

Nieuwe wet op privédetectives

De Commissie Binnenlandse Zaken keurde op 24 april de nieuwe wet tot regeling van de private opsporing goed! De wet zal op 7 mei worden gestemd in het parlement.

Mobile Station

Vorige week stelde ik het pilootproject Mobile Station voor in woonzorgcentrum Rembertus in Mechelen. Dankzij dit project kunnen minder mobiele mensen of langdurig zieken een identiteitskaart aanvragen en verkrijgen op de plaats waar ze verblijven.