Mobile Station

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

Vorige week stelde ik het pilootproject Mobile Station voor in woonzorgcentrum Rembertus in Mechelen. Dankzij dit project kunnen minder mobiele mensen of langdurig zieken een identiteitskaart aanvragen en verkrijgen op de plaats waar ze verblijven.


Ze hoeven zich dan niet meer te verplaatsen naar het gemeentehuis. Medewerkers van de gemeente komen zelf langs bij deze mensen.
Het Mobile Station toestel maakt het mogelijk om ter plaatse pasfoto's te maken, vingerafdrukken te nemen en handtekeningen te plaatsen, waardoor alle formaliteiten snel en efficiënt kunnen worden afgehandeld.

Op 10 januari 2024 startte de pilootfase waaraan 5 lokale besturen hebben deelgenomen: Brugge, Antwerpen, Mons, Luik en Mechelen. De evaluatie van de pilootfase was positief. Steden en gemeenten kunnen nu zelf beslissen wanneer ze ook intekenen op dit project. De FOD Binnenlandse Zaken is in elk geval klaar om het project over het hele land uit te rollen.

Een belangrijke stap vooruit in het toegankelijker maken van onze openbare dienstverlening. Een overheid die dichtbij de mensen staat, daar maken we werk van! #werkentothetwerkt

Nieuws

Belgisch kampioenschap gravel

Tijdens het zonovergoten kampioenschap in Turnhout op 1 mei mocht ik de medailles uitdelen aan de Belgische Kampioenen.

Nieuwe wet op privédetectives

De Commissie Binnenlandse Zaken keurde op 24 april de nieuwe wet tot regeling van de private opsporing goed! De wet zal op 7 mei worden gestemd in het parlement.

Actieweek tegen fietsdiefstallen

Fietsen is gezond én leuk! Helaas blijft fietsdiefstal een vaak voorkomend fenomeen dat de vreugde van fietsen kan overschaduwen.