Opening brandweerkazerne Herenthout

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

Het openen van een nieuwe brandweerkazerne is telkens een belangrijk moment. Een goed uitgeruste brandweerkazerne geeft immers aan onze vrijwilligers en beroepsbrandweermannen en –vrouwen in de hulpverleningszones het respect dat ze verdienen!


De nieuwe kazerne van Herenthout voldoet aan alle hedendaagse vereisten. Het industriegebied van Herentals is bijzonder snel bereikbaar vanuit deze nieuwe kazerne. De kazerne draagt dan ook bij aan de veiligheid van heel veel mensen en bedrijven, in Herenthout en daarbuiten.

Ik heb zeven neefjes, waarvan er vier brandweerman willen worden. Als minister van Binnenlandse Zaken heb ik onze brandweer aan het werk gezien tijdens talrijke crisissen, en in het bijzonder tijdens de overstromingen. Ik begrijp waarom zoveel kinderen brandweerman- of vrouw willen worden, het zijn echte helden!

Nieuws

Er wacht ons samen een hoopvolle toekomst

Dag iedereen,

Zondag 9 juni 2024, het partijhoofdkwartier van cd&v op de site van Tour&Taxis in Brussel. Het is na 20 uur, nagelbijtend blijf ik de uitslagen volgen die vanuit Vlaanderen en zeker vanuit de provincie Antwerpen binnenkomen. Heb ik er samen met de sterke ploeg en vele vrijwilligers voor kunnen zorgen dat cd&v standhoudt en dat we onze drie zetels in het parlement kunnen behouden…? Het zal uiteindelijk pas omstreeks 23 uur zijn wanneer het verlossende nieuws er is: we houden de drie federale zetels! Zo zie je, elke stem telt! En ook het aantal voorkeurstemmen is blijven aantikken...

Digitalisering van ons leven

De impact van nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie, maakt dat we werk moeten maken van een grondig debat over de voor- en nadelen ervan. Uiteraard moeten we innovaties de hand reiken en kijken op welke manier die onze maatschappij en ons leven gemakkelijker en interessanter kan maken. Maar... waakzaamheid is geboden!

Overheidsgeld juist inzetten

We moeten behoedzaam en efficiënt omspringen met overheidsgeld. Om die reden moeten we ook projectaanvragen veel grondiger onderzoeken alvorens te beslissen of ze al dan niet in aanmerking komen voor overheidssubsidies.