Rainbow Cops

Publicatiedatum

Auteur

Annelies Verlinden

Deel dit artikel

Uit maar liefst 18 verschillende Europese landen kwamen politiemensen samen in Brussel voor de 10de Europese politie-LGBTQIA+ conferentie. 


De organisatie was dit jaar in handen van onze Belgische Rainbow Cops. In eigen land organiseren de Rainbow Cops opleidingen, studiedagen, en themadagen. Ze zetten ook in op de opvang van burgers die juist omwille van hun “LGBTQIA+ zijn”, slachtoffer worden van misdrijven. Ik mocht alle deelnemers verwelkomen op de openingsavond van hun meerdaagse conferentie in ons land. Ik gaf hen de boodschap dat er belangrijke stappen zijn gezet en hindernissen zijn overwonnen, maar dat we waakzaam moet blijven!

Nieuws

Er wacht ons samen een hoopvolle toekomst

Dag iedereen,

Zondag 9 juni 2024, het partijhoofdkwartier van cd&v op de site van Tour&Taxis in Brussel. Het is na 20 uur, nagelbijtend blijf ik de uitslagen volgen die vanuit Vlaanderen en zeker vanuit de provincie Antwerpen binnenkomen. Heb ik er samen met de sterke ploeg en vele vrijwilligers voor kunnen zorgen dat cd&v standhoudt en dat we onze drie zetels in het parlement kunnen behouden…? Het zal uiteindelijk pas omstreeks 23 uur zijn wanneer het verlossende nieuws er is: we houden de drie federale zetels! Zo zie je, elke stem telt! En ook het aantal voorkeurstemmen is blijven aantikken...

Digitalisering van ons leven

De impact van nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie, maakt dat we werk moeten maken van een grondig debat over de voor- en nadelen ervan. Uiteraard moeten we innovaties de hand reiken en kijken op welke manier die onze maatschappij en ons leven gemakkelijker en interessanter kan maken. Maar... waakzaamheid is geboden!

Overheidsgeld juist inzetten

We moeten behoedzaam en efficiënt omspringen met overheidsgeld. Om die reden moeten we ook projectaanvragen veel grondiger onderzoeken alvorens te beslissen of ze al dan niet in aanmerking komen voor overheidssubsidies.